Ο Νίκος Κουνταρδάς Ελεύθερος

Μετά από τέσσερις μήνες φυλάκισης ο οπαδός της αεκ, Νίκος Κουνταρδάς είναι επιτέλους ελέυθερος. Όλη αυτή η κατάσταση προήλθε από ενα πανό διαμαρτυρίας που ανάρτησε ο Νίκος, το οποίο έγραφε ''ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ Α(Θ)ΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ''. Το εφετείο έκανε δεκτό το έτοιμα του και αφέθηκε ελέυθερος. Εμείς νιώθουμε και αναλογιζόμαστε την απελευθέρωση του Νίκου μια νίκη για όλους μας και πάνω απ' όλα για τα μέλοι του κινήματος τα οποία έκαναν ενέργειές συμπαράστασης αλλα και γενικότερες κινήσης γύρω από αυτο το γεγονός.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ Α(θ)ΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nikola krata gera.H ORIGINAL mazi sou.Lefteria stis aek ta paidia

no name είπε...

Τη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη ομολόγησε ο αντιεξουσιαστής Νίκος Κουνταρδάς.

Ο Κουνταρδάς παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ και δήλωσε στον έκπληκτο φρουρό ότι «αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη» για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού πριν από 5 χρόνια έξω από την οικία του Βρετανού πρέσβη.

Τότε οι άγνωστοι δράστες είχαν αποσπάσει από τον ειδικό φρουρό το όπλο του, ένα υποπολυβόλο τύπου MP5, το οποίο όμως δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια τρομοκρατική επίθεση.

Σε παρατήρηση των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής ότι δεν είναι δυνατόν να αναληφθεί πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Αμανατίδη, αφού δεν υπάρχει προκήρυξη ή σφραγίδα κάποιας οργάνωσης που να σχετίζεται με το γεγονός και ότι μπορεί να αναληφθεί μόνο η φυσική ευθύνη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν.Κ. απάντησε ότι αναλαμβάνει και τη φυσική και την πολιτική ευθύνη της πράξης.

Επίσης δήλωσε στους αστυνομικούς ότι με άλλους φίλους του σκότωσαν τον Αμανατίδη χωρίς να το θέλουν, για να πάρουν το όπλο του. Τώρα, όπως δήλωσε, πιστεύει ότι τον παρακολουθούν και φοβάται για τη ζωή του. «Νικήσαμε», είπε, «και θέλω να βγάλω από την ψυχή μου αυτό το βάρος».

Μεταξύ άλλων ο 31χρονος ομολόγησε ότι διέπραξε ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στην οδό Ιπποκράτους στις 20 Μαρτίου του 2009 ενώ ήταν έξω από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Αντιτρομοκρατική οδήγησε τον Νίκο Κουνταρδά στον εισαγγελέα, με την υποσημείωση στο παραπεμπτικό, πως πριν γίνει οτιδήποτε, κρίνεται σκόπιμο να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Στον ανακριτή

Ενώπιον του 3ου ειδικού ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας του ειδικού φρουρού, οδηγήθηκε πριν λίγο ο Νίκος Κουνταρδάς. Αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ ήδη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. Η ομολογία του πάντως αντιμετωπίζεται με μεγάλη επιφύλαξη.

Χθες, φεύγοντας από τα δικαστήρια ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την ενέργεια αυτή και απάντησε: «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για τον Αλέξη», εννοώντας ίσως τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό τον περασμένο Δεκέμβρη στα Εξάρχεια.

Ο Νίκος Κουνταρδάς κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου, στα Εξάρχεια το 2006, καθώς και για εμπρησμούς σε τράπεζες.

Το 2006 είχε συλληφθεί για την επίθεση σε βάρος του κ. Πολυζωγόπουλου και παρέμεινε προφυλακισμένος για 17 μήνες. Όταν το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, που είναι 18 μήνες, έληξε χωρίς να γίνει δίκη, αφέθηκε ελεύθερος.

Κατά τον ξυλοδαρμό του Πολυζωγόπουλου ήταν ο μόνος από τους δράστες, ο οποίος άφησε δακτυλικά αποτυπώματα πάνω στο αυτοκίνητο του θύματος και έτσι άλλωστε εντοπίστηκε από την Αστυνομία.

Δύο χρόνια μετά, το 2008, συνελήφθη σε γήπεδο όπου είχε σηκώσει πανό με αντιεξουσιαστικά συνθήματα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών για παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού.

Τον ίδιο χρόνο, το 2008, συλλαμβάνεται αυτή τη φορά για εμπρησμό σε ΑΤΜ στην Κομοτηνή και του επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.

Την 1η Μαΐου, παρότι παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπως υποστηρίζει, δεν είχε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα και τυπικά θεωρήθηκε ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Στις 16 Μαΐου συνελήφθη για τον ίδιο λόγο και από τότε νοσηλευόταν στο νοσοκομείο όπου έκανε απεργία πείνας και δίψας, η οποία είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα.

Αποφυλακίστηκε σήμερα το πρωί με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Κομοτηνής της 17 Ιουνίου 2009. Για την αποφυλάκισή του είχαν κινητοποιηθεί γιατροί, δικηγόροι και διάφορες ομάδες συμπαράστασης.

Πριν πέντε χρόνια, ο Ν.Κ. ήρθε στην Αθήνα από την Ξάνθη. Είχε ενταχθεί στους Original της ΑΕΚ και δε θεωρείτο περίπτωση άξια λόγου, από τον αντιεξουσιαστικό χώρο εκείνης της εποχής.

Χάρη στις γνωριμίες του πατέρα του, ο οποίος είχε διασυνδέσεις με τη ΝΔ, είχε βρει μία θέση αργόσχολου στο Δημόσιο.